Humankultur

Välkommen in i rofylld meditationsgemenskap.

meditation i Uddevalla

Vår tid ställer ofta krav på oss på ett sätt som kropp och själ inte alltid har förmåga att bemöta på ett hållbart sätt. Vi blir slitna och förr eller senare behöver vi hitta bättre sätt att hantera livet.

Nu under årets ljusaste månader finns möjlighet att boka guidad meditation på Lövåsberget invid Byfjorden. En timmas meditationsguidning kostar 300 kr oberoende av om du kommer själv eller har med några vänner. Du kan förslagsvis välja en meditationsstund när solen går ner över Byfjorden eller i gryningen när solen kommer över Herrestadsfjället.

I alla kulturer har människor använt sig av olika metoder för att nå avslappning och återhämtning. Nu har vi tillgång till att nå kunskap om meditationsmetoder från hela världen.

Vetenskaplig forskning har visat att meditation ger effektiv återhämtning.

Meditatin ger en aktiv process i hjärnan som samlar energi och stärker rogivande centra i nervsystemet.

När meditation tränas regelbundet blir kroppen bättre rustad att tåla olika sorters påfrestningar. Vi får ökad förmåga att förverkliga det liv vi önskar oss.

Guidad meditation i centrala Uddevalla i en liten gemenskap.

Mitt namn är Lena Sandell. Välkommen att boka meditation själv eller i liten grupp.

- Hjärtats kraft

- Ge sig själv möjligheter

- Kroppsavslappning

- Djupare kroppsavslappning

- Färgmeditation

- Kroppsmedvetenhet

- Skapa en inre bild av en fridfull plats

- Smärthantering

- Förlossningsförberedelse

- Den embryologiska utvecklingen

- Vår plats på jorden och i universum

Meditationerna på Lövåsberget mitt i sommaren 2013 och 2014 gav lust att fortsätta meditera tillsammans ute i naturen. I början av augusti 2016 planerades meditation på utsiktsberget invid Hotell Bohusgården, men vädret var så kallt och blåsigt att det blev meditation inomhus istället.

Meditation i naturen invid Byfjorden är allemansrätt.

Det finns många olika meditationstekniker att välja bland. När vi mediterar i smågrupper knyter vi an till både allmänna kunskaper i olika vanliga meditationstekniker från både asiatiska tradition och mindfulness, men också till kunskaper i fysiologi, embryologi och naturligt förlossningsförlopp. Meditationsteknikerna har utvecklats med inspiration från KranioSakral terapi och självhypnosmetoder. Vi alla har en frisk inre kärna att hitta tillbaka till för att reparera våra stresspåverkade sinnen och kroppar.

Meditation i grupp ger oss kraft både i nuet och på sikt.

Tillsammans kan vi skapa gemenskap och vanor, som ger positivt inflytande på våra liv och vår omgivning. I meditationssamverkan uppmuntrar vi varandra mot ökad avslappning. De långsiktiga effekterna av meditation, som leder till både ökad livsnjutning och ökad självkontroll förstärks.

Egenvård är värdefull livskunskap.

Bild på LenaMig når du på Tel.svarare 0522-19307, SMS 0764223264 eller lena23sandell@gmail.com via nätet.

Mitt företag heter Bohus Kulturguide. Jag håller till i Uddevalla, där jag inte bara guidar för friskvård utan även kulturhistoria.

Hjärtligt Välkommen

Senast uppdaterad: 2019 05 04

www.humankultur.se följer upphovsrättslagen.